SÍNTESI HISTÒRICA                               

     La Coral del Remei, va ser fundada pel senyor Antoni Espiell, conjuntament amb el recolzament de Mossèn Salvador Bassas l’any 1973, i el primer director va ser el mateix Antoni Espiell, fins l’any 1993.

     Des aquesta data, fins l’any 1996, la direcció la va portar, senyora Maica Brecha, que ja havia col·laborat amb la direcció, des l’any 1986.

     El relleu fins el 2000, va anar a càrrec dels senyors,  Jordi Lluc i Dolors Viñuela respectivament.

     Actualment, la Coral torna a estar dirigida, per la senyora Maica Brecha i Roig.

     El petit col·lectiu de 18 cantaires que inicialment varen començar, va ser el nucli del que avui és la Coral, una cinquantena llarga de cantaires.

     Des la seva fundació LA CORAL DEL REMEI, forma part del Secretariat d’Orfeons de Catalunya, el que més tard ha esdevingut, Federació d’Entitats Corals de Catalunya i de la qual la Coral és membre fundador.

    Tot i que s’especialitza, en música popular i religiosa del nostre país, treballa també un repertori de música polifònica de diversos autors, estils, èpoques i països.

    Tot això, a fet possible, portar les seves veus arreu de Catalunya, el País Valencià, Catalunya Nord i Alemanya.

    Les principals activitats que la Coral, ha dut a terme fins avui son: 138 Actuacions diverses. 27 Concerts d’Estiu, 28 Concerts de Nadal, 15 Diades de Cant Coral, participació a les Misses del gall, Oficis de la Festes Majors i Setmana Santa,  Noces de diversos vilatans i en 25é. aniversari de la penya Barcelonista.

     Destaquem, entre altres, els dos Concerts a la Basílica de Montserrat, la Missa de TV-2 Catalunya, en repetides ocasions, en el 75é. aniversari del Centre Moral davant el President de la Generalitat Honorable Sr. Jordi Pujol, participació al Palau Sant Jordi de Barcelona dues vegades, l’any 1992, al concert de Catalunya Canta, i l’any 2000, en motiu del 150é. Aniversari de Cant Coral, en  homenatge a Anselm Clavé, conjuntament amb 7.000 veus d’arreu de Catalunya, i aquest 2001 també hem participat en el festival Pro- Monument a la Puntaire, on vàrem estrenar l’havanera d’Arenys de Munt “Cançó de boixets i fulles”.                                    

    I actuacions, amb agrupacions Simfòniques, Sardanístiques i en diverses Entitats Corals.

    Aquesta participació, generosa i variada és el bagatge de ...               

 

LA CORAL DEL REMEI D’ARENYS DE MUNT.

Inici